p Wij zijn even weg - Reisupdate: Druk, druk, druk li

Wij zijn even weg - Reisupdate

Monday, October 02, 2006

Druk, druk, druk

Kia Ora,

Omdat onze thuiskomst (helaas) niet erg lang meer op ons laat wachten, zijn we vast bezig om het 'druk, druk, druk' te hebben.

We begonnen met nog een dagje seals en sea lions (Hookers heten die hier) spotten. Zij lagen wel lekker lui op het strand te zonnen:

De dag erna bekeken we de yellow-eyed pinguins die na een dag vissen (ook zij hebben het druk) het strand op kwamen op weg naar hun huis.

De dag erna waren de blauwe pinguins aan de beurt: (geen eigen foto, we mochten de beestjes niet aan het schrikken maken namelijk)

De volgende dag reden we naar Mount Cook toe, kwamen we ook nog in de schapenfile: En opeens stonden we bovenop een gletscher!


Daar waren we 'even' heen gevlogen met een helicopter! Een onvergetelijke ervaring, met heel veel dank aan Marja voor dit geweldige verjaardagskado!

Nog een dagje trampoline springen:

En de volgende dag op naar Kaikoura. Daar zaten we opeens met zijn 2-tjes (oja en een piloot) in een inieminie vliegtuigje: Walvissen bekijken! We hadden echt een superuitzicht op een Spermwhale die wel 10 minuten aan de oppervlakte bleef zwemmen, alvorens met een zeer mooie duik in de diepte te verdwijnen. De bovenste foto is wel van ons maar het lukte ons niet een mooie foto van zijn duik te maken, daarom hebben we er eentje geleend!

Gister bezochten we als afsluiter de Dusky Dolphins. We zagen er minstens honderd en ze maakt de gekste sprongen en salto's zo voor onze neus. Ook hielden ze wedstrijdjes snelzwemmen met de boot. Errug gaaf gezicht die beesten!

We hadden het zelfs zo druk deze week, dat we er maar mee gestopt zijn het bed overdag te transformeren tot zithoek, ook zo fijn voor Jantje, kan ie lekker blijven liggen!


Vandaag hebben we dus een welverdiende 'rustdag', een soort weekend, kunnen we daar ook weer aan wennen. En een rustdag is natuurlijk een prima gelegendheid om de site te updaten. Er zijn weer nieuwe reisverhalen!

Groetjes Edward en Sanne